Az abszurd események és jogszabálytervezetek soha nem látott nyüzsgése miatt megfontolandó a tavalyi Örkény-év prolongálása. Az is kitapintható, hogy az Örkény-történetek nagy vetélytársra leltek a Belügyminisztérium köztemetések költségcsökkentésének jogszabálytervében.

Az önkiszolgáló temetés a rokonságot tevőleges részvételre sarkallja, ezen aktivizáló elem hatására soha nem látott mennyiségű kreatív javaslat érkezik minden fellelhető közösségi médiafelületre. Civil javaslatként hangzott el a félig eltemetés ötlete, ily módon a sírgondozást az elhunyt a későbbiekben maga láthatná el.

E sorok szerzője a kalákában építkezés analógiájára – Ma nekem, holnap neked! – a kalákában temetés ötletét ásta ki magából, mellyel a közösségépítés is erősödhetne. Azt susogják, a Kormány keletre forgatásának hatására, a porhüvelyük hazaviteléről végrendelkezők igényeinek kielégítésére a kínai piacok már készülnek az otthon is használható, felfújható, s a karácsonyi égősor technológiáját követő, zárlatos, így önfelgyújtó-önmegsemmisítő urnák, de továbbá a szóróparcella higiénikus házi kivitelezését segítendő szórókanna és kerti oszlopra szerelhető, éjjel világító speciális fröccsöntött zuhanyrózsa forgalomba hozatalára. Hallom még, az országot régóta kínzó árokbetemetés megoldatlan ügye is lökést kaphat. A Mariana-árok mélységével vetekedő magyar-árok feltöltését először baloldaliak betemetésével kezdenék meg, a munkálatokat a helyi kormánypárti frakciók önkéntes munkával segítenék.