A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok.

SZEGÉNYEK/GAZDAGOK
Politikai színház – sértők és sértettek

Politikai színház – sértők és sértettek

Tapsvihar a Katonában.
Hol a helyem?

Hol a helyem?

Nézem szeretett hazámat. Hol a helyem benne? Hol, ha az osztálytagozódásban, hol, ha a centrum-perem viszonyban keresem? Mire ad lehetőséget az, ami a fejemben van.
The End előtt

The End előtt

A pokolba vezető úthoz még mennyi követ hordunk?
Szellemi szabad

Szellemi szabad

Ugyanakkor az a véleményem, hogy itt többről van szó, mint pusztán csak pénzről. A lehetőség alatt bizony a kutatót, tudóst, alkotót, egyáltalán a kreatív embert körülvevő szellemi légkört is érthetjük, ami éppen olyan, sőt sokszor fontosabb, mint a pénz.
Az éhség marketingje

Az éhség marketingje

Mindenki egyenlő lett, pontosabban senkinek nem volt és nincs már presztízse Magyarországon – akkor jött el a brutál marketing világa.
Október 24. Vagy 25. Vagy ...

Október 24. Vagy 25. Vagy …

Lehet vitatkozni, lehet kibúvókat keresni, lehet történelmi meghatározottsággal, ezer éves indokokkal felszerelkezve bebizonyítani igazunkat. Csak nem tudom, érdemes-e.
Őszi divatok

Őszi divatok

A divat a változás. Egy adott kultúrában, korban az élet külső formáit, a társas érintkezést, a viselkedést, az öltözködés módját meghatározó szokások összessége, rendszere. Változtatva ismétli önmagát. Fogva tart.
Para

Para

A köznapi felfogás szerint az emberiség többségét az un. Épek képviselik, a tökéletlenséget, a devianciát pedig azok, akik valamilyen szempontból mások. Mondjuk valamilyen fogyatékkal élnek. Mozgásukban, szellemi kiteljesedésükben korlátozottak. Így ítél a többségi társadalom ma Magyarországon.
Osztályperspektívák

Osztályperspektívák

Ez a mostani K. J. se nem bonyolultabb, se nem észrevehetőbb, csak a depriváltságra adott válasza a más.
Túrófelfújt citruszselével és kalácstánccal

Túrófelfújt citruszselével és kalácstánccal

De lehet-e jobb bármi is egy túrófelfújtnál, amelyhez citruszselét és négy csepp gyümölcslekvárt körítenek?
Vidék Mustra

Vidék Mustra

a magyar mezőgazdaság követendő útja a nagyobb hozzáadott értéket előállító, készterméket gyártó és készítő gazdálkodás, mert a jövő nem lehet a a szimpla összeszerelésé, lényegében a „segédmunkáé”. E héttől minden hét péntekjén, a Kossuth téren, az ország minden tájáról kitűnő termékekkel érkező őstermelők mutatkozhatnak be áruikkal, melyeket mustrálni, kóstolni és vásárolni is lehet. ...
Máig - labdarúgó Eb IV.

Máig – labdarúgó Eb IV.

1996 Anglia Az első Eb, amire már 16 csapat juthatott ki. Az UEFA taglétszáma ugyanis néhány év alatt 33-ról 47-re kúszott fel az új államok létrejöttével.