A meggyőződések veszélyesebb ellenségei az igazságnak, mint a hazugságok.

E-VILÁG
Óda az ISO minősítéshez

Óda az ISO minősítéshez

Fontban a fontos szakács termékei 2012. január 18. Jamie Olivernek, a híres brit szakácsnak a portálját lesem, az asszony kedvenc gasztro-bolondja ő, vajon mi mennyibe kerül, fontban adják az árakat, na persze, a királyság ilyen, de lám, sms-ben is kérhetnék receptet a honlapjáról és a csészéket a shopból bankkártyával is fizethetném – lám, Jamie eggyé...
A gondolkodás lehetősége

A gondolkodás lehetősége

Meggyőződésem, hogy ma az iskolának ez volna az egyik legfontosabb feladata - gondolkodni tanítani.
A párthonlapok különös világa

A párthonlapok különös világa

Az a rusnya helyzet áll elő, hogy a párthonlapok készítői a pártembert elidegenedett pártemberként mutatják be, akinek a legfontosabb kelléke a szószék és a mikrofon.
Digitális test

Digitális test

Az internet terében mozogva a testnek nincs többé lélekre szüksége, hiszen mindent megkap a hálózatról, amit korábban csak képzelete adhatott meg neki. Már rég nem lesz a fizikai test, amikor a digitális test még mindig ott kísért a világhálón, temetetlenül.
Most komolyan?!

Most komolyan?!

A lényeg az, hogy a zene (a művészet) öröm legyen, élmény legyen, és legyen helye a mindennapokban. Mindannyiunk mindennapjaiban. Végül is valami ilyesmire lett ez kitalálva. Gondolom én.
Csináljuk fordítva? - A Khan jelenség

Csináljuk fordítva? – A Khan jelenség

Úgy látszik, az új idők, új szele fordítva fúj a pedagógiában. Csak nehogy véletlenül lemaradjunk a jövőről.
Komputeremberek: Facebook és blog

Komputeremberek: Facebook és blog

Dr. Almási Kitti esszéje, amely az Elmagányosodás a párkapcsolatban címet viseli, pontos képet rajzol a korról, amelyben élünk. Ő persze csupán a párkapcsolatokról akar okos megfigyeléseket megosztani olvasóival, de az olyan megállapításokból, melyek szerint például a párkapcsolati problémákkal küszködőknek immár egyharmada összefüggésbe hozható az internettel – máris komoly társadalmi korképet kapunk.Írásában így vall egy komputer...
Ami körülvesz

Ami körülvesz

Sontag szerint a fényképezés erőszak. Erőszak, mert a gépet tartó ember erőszakkal kiragad egy részt a világból, és azzal azt tesz, amit ő akar. Úgy láttatja, ahogy az neki tetszik.
Arcok

Arcok

Mert arcok nélkül csak tömeg van.
Urak és játékosok

Urak és játékosok

A modern világtársadalom egy globalizált, internetes kapcsolati hálón alapuló, az együttérzés egy magasabb fokára lépett új társadalom, amely a win-win szituációkat preferálja.
E-világon

E-világon

Lássuk csak miért is írunk blogot?
Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Vigyázó szemetek Párizsra vessétek!

Attól tartok, hogy ez a vezetők megtiszteltetése iránti makacs és leküzdhetetlen inger, amely a honlapokra szórja a magyar polgármestereket, és olyan félnótás, semmitmondó szövegeket biggyeszt a polgármesteri köszöntőnek mondott szerencsétlenségekbe, mint, hogy “A pécsiek büszkék városukra és az vagyok én is” – ez még mindig a félfeudális lelkületünk lenyomata.