ha ütsz tanyát…

…nem ér meglepetésként, amikor a diákod azzal áll eléd, mikor kezdjük már a blogírást. Még az sem, ha emiatt a szigorú anya is felkeres, mert nagyon várják, mint mondja.

Valójában akkor találtam ki ezt a blogfüzetnek nevezett valamit, amikor fölbosszantott egy bejegyzés, vagy hozzászólás, már nem is tudom pontosan mi, elemezgette ki miért ír blogot. Egészséges válasz nem volt benne.

Lássuk csak miért is írunk blogot?

Mert ez a feladat. – és ez már teljesen egészséges válasznak látszik. Megszületnek a “kockásfüzetek, blogfüzetek, infofüzetek”

Nem volt kötelező, csak egy lehetőség.  Ettől egyből érdekes lett, és az általában unalmas html szerkesztést szívesen tanulmányozták. Általában megmaradt a két füzet. Mindenesetre jól szórakoztak, mivel kevés kötöttség volt, így mindenki saját képére formálhatta. Ez mennyire volt rejtett tanterv  nem tudom, hiszen az államilag elfogadott tanterv mellett ezernyi dolgot tanulunk egymástól  akaratlanul, mert valahol a háttérből belénk ivódik, nem azzal a szándékkal, hogy tanítson, és végképp nem azzal, hogy tanuljunk, de megtörténik.

Viszont azt már tudott, többen írnak saját blogot azóta, és gyorsan híre ment, ezért nem meglepő, hogy elém állnak a kérdéssel.

Próbáltam illusztrálni, de már csak néhány maradvány van, törölték, vagy elrejtették.

http://pbencefuzete.blogspot.com/

egy ahol elég sok bejegyzés megmaradt

http://fuzetinfo.blogspot.com/

és egy vélemény

http://pbencefuzete.blogspot.com/2010/06/velemenyem-blog-irasrol.html

és az órai táblaképek,  firkálmányok fönt keringenek:

http://kiskeresztapa.blogspot.com/

 

Google
Google Maps
WikipediA
Twitter