A teflonpolitikus az, akit a botrányok, kritikák nem kezdenek ki, s akiről a kínos esetek, kellemetlenségek „lecsúsznak”. A jelenlegi ellenzéki oldalnak efféle teflonpolitikusokkal, sőt mi több, ilyen alkatú miniszterelnök-jelölttel kellene erősítenie.

Úgy tűnik, a jobboldali politikai gárda igen tartós „teflonbevonattal” bír, a legtöbb botrányból kisiklik, gyalázkodásait, sarcait (pl.: bankadó, telefonadó), lenyúlásait (pl. manyup) alig-alig írja a rovására a fásult választópolgár. Igaz, annyiban könnyebb a teflonjobboldal dolga, hogy saját oldala lojalitásával nincs sok gondja, míg emitt: egymás, s a maguk hasfelmetszésére hajlamos szereplőket láthatunk.

Az ellenfél „teflonos” – a botrányokból viszonylag alacsony veszteséggel kijövő – tulajdonságán túl, a gátlástalan, egész pályás letámadásban, s karaktergyilkosságban a legerősebb.

Olyan „játékost” kell a pályára állítani emitt, akit nem gátlástalansága, hanem hiteles személyisége, tiszta/tiszteletre méltó múltja „golyóállómellényként” védi a garantáltan rázáporozó karaktergyilkos golyóktól, s az sem árt, ha a saját oldala nem veszejti oda szándékosan vagy bambaságból.

A sordöntő fegyver a trójai teflonló lenne, belevaló teflonpolitikussal!

De félre a viccel! Ki legyen a miniszterelnök-jelölt?

Bajnai Gordon 
Igaz, egy évig kormányzott, ám egyesek szerint – csak az anyósok kedvence. Szilárdsága, mint tévéostromnál a plexipajzsé.

Csepeli György
Közéleti tapasztalat, vitathatatlan tudományos teljesítmény, kitűnő vitakészség.  

Gyurcsány Ferenc
A jobboldal tépte, a baloldal koncnak vetette, félholtan is kimagaslik. Sérüléséből még nem épült fel, talán sohasem is fog, sérülésével esélytelen.

Karácsony Gergely
Tiszta múlt. „Toronymagasból” verheti ellenfelét.

Mesterházy Attila
Akar és küzd, ám sótlan és vérszegény. Ha Bajnai a tévéostrom plexipajzsa, ő, a megrepedt plexipajzs.

Róna Péter
A baloldal gyűlöli. Szakmai pályája lenyűgöző. Kulturált, szilárd jellem. Indiáner nagy kedvence, bár Róna Schiffer-szimpátiáját egyáltalán nem érti.

Szabó Tímea
Újonc. Meglepheti a közönséget. 

Tétényi Éva
Ha az esztergomi anarchiát uralta, akár a nemzeti káoszt is lenyomhatja.

Más ötlet, javaslat?

A szavazás állása itt.